امروز : جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ - 10:11

Afrang Khabar

1401/8/19 22:11

فوق تخصص قلب و عروق گفت: نخستین علامت فشار خون بالا بی علامتی است؛ فشار خون بالا «قاتل خاموش» نام دارد.

توصیه به مبتلایان فشار خون

به گزارش افرنگ خبر / «منوچهر قارونی» افزود: تا زمانی‌که تاثیرات فشار خون بالا مشهود نشود فرد بیمار متوجه بیماری خود نمی‌شود، در اثر فشار خون بالا عروق اندام‌های بدن به آرامی تنگ می‌شود، وقتی فشار خون بالا به مراحل خطرناک برسد سردرد‌های شدید پس سر، مگس پران جلوی چشم و تنگی نفس و طپش قلب خودش را نشان می‌دهد.

وی افزود: اگر خانواده‌ای سابقه فشار خون بالا دارد. باید افراد خانواده از سن کم مراقب رژیم غذایی خود باشند و نمک را به عنوان عامل اساسی در فشار خون ارثی کاهش داده یا پرهیز کنند.

فوق تخصص قلب و عروق هشدار داد: فشار خون بالا می‌تواند موجب بسته شدن رگ‌های مغز و قلب و نهایتا سکته و نارسایی کلیه‌ها و در نهایت دیالیز شود.

قارونی درباره انواع فشار خون گفت: فشار خون نرمال ۱۲ روی ۸ است. فشار خون به انواع خفیف، متوسط، شدید و خطرناک تقسیم می‌شود. در فشار خون خفیف، فشار ۱۴ روی ۹ است. در فشار خون متوسط، فشار ۱۶ روی ۱۰ است و اگر فشار خون شدید باشد؛ سر، درد کند و جلوی چشمانمان مگس پران باشد فشار ۱۸ روی ۱۲ خواهد بود و اگر فشار خون خیلی شدید و خطرناک و کشنده باشد بیمار دچار تنگی نفس شده، تپش قلب و حال به هم خوردگی و گُرگرفتگی و داغی دارد و پشت هم ادرار می‌کند در این شرایط فشار ۲۳ روی ۱۲ است که مرحله‌ای خطرناک است و بیمار باید در بیمارستان بستری شود.

وی تاکید کرد: اگر بچه یا خانمی که تازه باردار شده فشار ۱۶ داشته باشد وضعیت خطرناک تری نسبت به فردی که سالیان سال فشار بالا داشته دارد.

فوق تخصص قلب و عروق گفت: اگر سابقه فشار خون بالا در خانواده وجود نداشته باشد اندازه‌گیری فشار یکبار در سال کافی است، اما اگر سابقه فشار خون بالا در خانواده وجود داشته و دارو هم مصرف کنند باید هر روز ساعت ۴ بعد از ظهر فشار خود را اندازه بگیرند.

قارونی افزود: برای اینکه بدانیم فشار خون در چه طیفی قرار دارد، لازم است سه روز متفاوت صبح‌ها فشار خون خود را اندازه بگیریم.

وی ادامه داد: دقت کنیم فشار خون را با دست راست بگیریم، چون مقاومت بیشتری دارد. فشار دست راست همیشه ۱ یا ۲ واحد از دست چپ بالاتر است به همین دلیل بهتر است فشار دست راست گرفته شود، با اینکه دست باید در مسیر قلب قرار گیرد؛ ترجیح ما استفاده از دستگاه‌های فشار سنج معمولی است اما دستگاه‌های دیجیتالی هم خوب هستند.

فوق تخصص قلب و عروق گفت: افرادی که فشار خون بالا دارند و دارو مصرف می‌کنند در صورتی که غلظت خون مناسبی داشته باشند، می‌توانند خون بدهند.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما