امروز : شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ - 02:20

Afrang Khabar

1401/8/13 14:20

فوق تخصص مراقبت‌های بارداری گفت: استرس یکی از عواملی است که سبب زایمان زودرس می‌شود.

استرس یکی از عوامل زایمان زودرس

به گزارش افرنگ خبر /دکتر مریم نورزاده در برنامه مادرکودک شبکه سلامت سیما با اشاره به اینکه حاملگی نرمال حدود ۴۰ هفته طول می‌کشد گفت: در بارداری ۲۷ هفته‌ای که جنین حداقل ۷۰۰ گرم وزن داشته باشد با بهترین شرایط تجهیزات بیمارستانی در صورت زایمان زودرس، نوزاد احتمال زنده ماندن در محیط خارج از رحم را خواهد داشت.

وی­ گفت: نارسایی حفره رحمی، پارگی کیسه آب، جفت سرراهی، مسمومیت بارداری، فشار خون بالای مادر و یا جنین‌ها یی که رشد کافی داخل رحمی را ندارند، می‌توانند از علل زایمان زودرس باشند.
وی ادامه داد: در این بین مادرانی که سابقه زایمان زودرس دارند، بیشتر در معرض خطر این نوع زایمان در بارداری‌های بعدی هستند.
عضوهیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره علائم نشان دهنده شروع زایمان زودرس، گفت: احساس فشار در لگن همراه با افزایش ترشحات، لکه بینی و همچنین انقباض و در‌های رحمی از علائم زایمان زودرس محسوب می‌شوند و فرد حتما برای انجام درمان‌های به موقع باید سریعا به پزشک متخصص زنان مراجعه کند.
وی تاکید کرد: انجام سونوگرافی از جنین و اجزای حاملگی و همچنین اندازه گیری طول دهانه رحم، پزشک را در تشخیص سریع زایمان زودس یاری می‌کند.
فلوشیب ناباروری در پاسخ به این سوال که پیشگیری از زایمان زودرس در ماردانی که قبلا دچار زایمان‌های طبیعی بوده اند چگونه صورت می‌گیرد؟ گفت: پیشگیری باید قبل از بارداری صورت گیرد. در مادران دیابتی و مادران مبتلا به فشار خون بالا، مادران چاق و همچنین مادران مبتلا به مسمومیت بارداری، اقدامات لازمی، چون کاهش وزن، کنترل دیابت و فشارخون باید قبل از بارداری صورت گیرد.
وی تاکید کرد خانم‌ها حتما قبل از بارداری باید به وزن ایده ال خود نزدیک شوند، ضمن اینکه اکثر بانوان با داشتن انواع بیماری‌ها قادر به بارداری خواهند بود به شرط آنکه قبل از بارداری بیماریشان تحت کنترل قرار گرفته باشد.
فوق تخصص مراقبت‌های بارداری گفت: بانوان برای آگاهی از احتمال زایمان زودرس می‌توانند در هفته ۱۶ تا ۱۸ بارداری با انجام سونوگرافی و اندازه گیری طول دهانه رحم از این احتمال آگاهی یابند، اگر اندازه طول دهانه رحم از حد استاندارد کوتاهتر باشدیا نیاز به مصرف دارو خواهد بود و یا با انجام عمل سرکلاژ می‌توان از درصد زیادی از زایمان‌های زودرس جلوگیری کرد.
وی گفت: مصرف آسپرین یکی دیگر از راه‌های جلوگیری از زایمان زودرس است. این درمان برای بانوان مبتلا به چاقی، سن بالای ۳۵ سال، مادران با سابقه مسمومیت بارداری و یا در مادرانی که بیش از ده سال از بارداری قبلی شان می‌گذرد، توصیه می‌شود.
دکتر نورزاده ادامه داد: این مادران باید از هفته ۱۲ بارداری روزانه یک عدد قرص آسپرین مصرف کنند. ضمن اینکه مصرف­پروژسترون از دیگر روش‌های درمان این مادران است.
فلوشیب ناباروی با تاکید براینکه یکی از مهمترین عوامل زایمان زودرس استرس است، گفت: استرس بخصوص در مبتلایان به فشار خون بالا یکی از محرک‌های زایمان زودرس است.
وی درباره ارتباط بین چند قلویی و زایمان زودرس گفت: حاملگی‌هایی چندقلویی، ­ پر خطر محسوب می‌شوند و در این حالت عوارض زیادی جنین‌ها را تهدید می‌کند که اغلب منجر به زایمان زودرس می‌شود.
خانم‌هایی که از قرص‌های کمک باروری استفاده می‌کنند معمولا دچار چند قلویی می‌شوند.
فلوشیب ناباروری سابقه ژنتیکی در ابتلا به زایمان زودرس را بسیارمهم دانست و گفت: در خانواده‌هایی که مادر یا خواهر آن‌ها مبتلا به زایمان زودرس بوده اند با احتمال بیشتری به زایمان زودرس مبتلا خواهند شد.
برنامه مادر کودک همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۹ به صورت زنده از شبکه سلامت سیما پخش می‌شو د.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما