محققان حوزه زیستشناسی و ژنتیک موفق شدند سازمان و ساختار ژنتیکی نیای مشترک پستانداران را که ۱۸۰ میلیون سال پیش می زیسته است، بازسازی کنند.
به گزارش افرنگ خبر /از «سای تک دیلی»، از پلاتیپوس تا نهنگ آبی، همه پستانداران زنده امروز از نسل یک نیای مشترک هستند که حدود ۱۸۰ میلیون سال پیش می زیستند. هر چند اطلاعات زیادی درباره این نیای مشترک نداریم، یک گروه جهانی از کارشناسان به تازگی موفق به بازسازی محاسباتی سازمان ژنوم این حیوان شدهاند.
«هریس لوین» استاد تکامل و اکولوژی در دانشگاه کالیفرنیا گفت: نتایج این تحقیق تبعات مهمی برای شناخت تکامل پستانداران و برای تلاشهای به منظور حفظ (گونهها و تنوع زیستی) دارد. این محققان از زنجیره ژنوم با کیفیت بالا از ۳۲ گونه زنده شامل ۲۳ مورد از ۲۶ مورد پستانداران استفاده کردند. انسان و شامپانزه هم جزو این گونهها بودند.
به گفته «جوانا داماس» تهیه کننده اول این مطالعه تحقیقی، نیای پستاندار ۱۹ کروموزوم غیرجنسی (autosomal) که توارث خصوصیات یک ارگانیسم را کنترل میکنند و همچنین دو کروموزم جنسی داشته است.
این محققان همچنین ۹ کروموزوم کامل یا کروموزومهای جزیی در این نیای پستاندار یافتند که نظم و ترتیب ژنهای آنها مشابه کروموزومها در پرندگان امروزین است. نتایج این تحقیق به درک و شناخت ژنتیک مسئول انطباق و سازگاری گونهها که به پستانداران امکان داده در مدت ۱۸۰ میلیون سال گذشته روی سیاره زمین متغیر شکوفا شوند، یاری خواهد رساند.
کلید واژه
ارسال نظرات