رستوران داران اسپانیایی با توجه به تورم حدود ۱۰ درصدی، دیگر قادر به حفظ قیمت پایین آن نیستند.
به گزارش افرنگ خبر /به نقل از خبرگزاری فرانسه، منوی روز در اسپانیا که از فرمولی اجباری در دوره فرانکو نشأت گرفته، وعده اجتناب ناپذیر نهار است؛ اما رستوران داران اسپانیایی با توجه به تورم حدود ۱۰ درصدی، دیگر قادر به حفظ قیمت پایین آن نیستند.
بر اساس آخرین آمار سازمان هتل داری اسپانیا، پیش غذا، غذای اصلی، دسر یا قهوه (یا هر دو)، نوشیدنی و نان به طور متوسط ۱۲,۸ یورو هزینه دارد. این منو تقریباً در همه رستورانهای اسپانیایی انتخابی است.
قیمت این منوی غذایی هم در کشوری که مردم آن زیاد بیرون از منزل غذا میخورند، استدلالی محکم (برای تأثیر تورم بر تغذیه مردم) است.
سارا ریبالو ۳۰ ساله که زیر سایه بان رستورانی در قلب مادرید نشسته است، میگوید: همه آن (منو) را انتخاب میکنند. همکارش، استفانیا هرواس نیز این جمله را تأیید میکند و میگوید: ما چندین بار در هفته بیرون غذا میخوریم و اغلب از منوی روز استفاده میکنیم؛ از نظر قیمت هم بهترین و سریعترین است و کاملاً هم متنوع است.
سازمان هتل داری اسپانیا اعلام کرد در این کشور ۴۷ میلیون نفری هر روز به طور متوسط چهار میلیون بار منوی روز سرو میشود.
این منوی اجتناب ناپذیر مستقیماً از منوی توریستی نشأت میگیرد که مانوئل فراگا، وزیر فرانکو دیکتاتور در تاریخ یکم اوت ۱۹۶۴ به منظور حمایت از گردشگری انبوه و نوپا در سواحل اسپانیا به همه رستورانهای این کشور تحمیل کرد.
به نوشته روزنامه رسمی آن زمان، این منو باید شامل دست کم یک بشقاب سوپ، یک بشقاب غذا، یک دسر، نان و یک چهارم لیوان مشروب باشد.
امیلیو گالگو، دبیر کل سازمان هتل داری اسپانیا در این باره توضیح داد منوی روز رستورانها در اسپانیا که همیشه به همین شکل بوده، اکنون به نوعی فشارسنج اقتصادی در کشور تبدیل شده است. وی خاطر نشان کرد: این فرمول غذایی از نظر مردم اسپانیا بسیار بسیار محبوب است و هر روز به میلیونها نفر ارائه میشود؛ بنابراین جزء شاخصهایی است که همواره در اقتصاد کشور مورد مطالعه قرار میگیرد.
این سازمان حرفهای در اسپانیا که در مورد اثرات تورم به شدت ابراز نگرانی کرده است، اعضای خود را زیر سؤال برد و اعلام کرد در فاصله نوامبر ۲۰۲۱ تا آوریل ۲۰۲۲، سه چهارم رستورانهای کشور قیمت این منو را افزایش داده اند و این در حالی است که در این بازه زمانی تورم هنوز به اوج خود یعنی به بیش از ۱۰ درصدی که تابستان امسال رسید، نرسیده بود.
تابستان امسال، قیمت روغن زیتون ۴۲,۵ و سایر روغنها ۹۶,۳ درصد افزایش یافت. برای شیر، نان، گوشت، تخم مرغ، ماکارونی و همچنین برق و گاز نیز شاهد افزایش شدید قیمتها بودیم.
سازمان هتل داری اسپانیا افزود: با توجه به افزایش قیمت انرژی و مواد اولیه، رستوران داران چارهای جز انتقال آن به منوی کنونی که قیمت آن اغلب بین یک تا یک و نیم یورو (۱۰ تا ۱۵ درصد) افزایش یافته است، نداشتند.
در کافه خیخون، مکانی تاریخی در مرکز مادرید که روزانه ۲۵۰ منوی غذایی با قیمت ۱۵ یورو سرو میشود، مشتریان میگویند: نمی توانیم در برابر این قیمتها مقاومت کنیم.
اما از نظر خوزه مانوئل اسکامیلا، مدیر کافه خیخون، افزایش قیمت در هفتههای آینده امری اجتناب ناپذیر خواهد بود. وی اذعان کرد: قیمت برق به حد انفجار رسیده است. اگر این روند ادامه پیدا کند، دوام نمیآوریم. وی افزود: این تصمیم گیری برای ما دشوار خواهد بود؛ زیرا بر مشتری تأثیر میگذارد. از طرفی هم اگر قیمتها را افزایش ندهیم، نمیتوانیم به هدف اقتصادی خود دست پیدا کنیم.
رستوران داران فراتر از قیمت منو، به دنبال صرفه جوییهای اندک هستند تا بتوانند دورچین بشقابها را همچنان حفظ کنند.
رستورانی واقع در منطقهای شیک در مادرید در حال حاضر فقط گوشت و ماهی کامل سفارش میدهد، آنها را خرد و در آشپزخانه آماده میکند تا هزینه کمتری داشته باشد.
امیلیو گالگو، دبیر کل سازمان هتل داری اسپانیا خاطر نشان کرد رستورانها کم کم خود را با سایر فرمت ها مانند نیم منوها، تک منوها یا غذاهای ویژه مانند منوهای روز فرانسه سازگار خواهند کرد.
لورا روبیو، پیشخدمت رستوران Valgame Dios در مرکز مادرید گفت: با توجه به این شرایط، به جای سه یا چهار پیش غذا، اکنون دو پیش غذا ارائه میشود. وی خاطر نشان کرد منتظر است ببیند چه اتفاقی میافتد و اینکه آیا لازم است این کار را ادامه دهد یا خیر. وی در این باره توضیح داد: تصمیم داریم قیمت منو را که سالها ثابت بوده است، افزایش دهیم.
ارسال نظرات