امروز : جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ - 01:29

Afrang Khabar

1401/7/5 1:29

این استدلال که به دلیل نبود وزارت بازرگانی قیمت‌ها افزایش یافته است، استدلال غلطی است.

تولید و تجارت باید در یک نهاد واحد سیاست‌گذاری شو‌د

به گزارش افرنگ خبر / ‌ابراهیم بهادرانی در تشریح ابعاد تشکیل وزارت بازرگانی، ضمن اعلام ‌مخالفت خود با تشکیل این وزارتخانه، اظهار کرد: ریشه افزایش قیمت‌ها در شرایط فعلی ارتباطی به نبود وزارت بازرگانی ندارد، اینکه قیمت‌ها افزایش یافته است مربوط به این نیست که وزارت بازرگانی باید تشکیل و متولی این امر شود.

وی با اشاره به اینکه ریشه افزایش قیمت‌ها را باید در وضعیت اقتصادی کشور جستجو کنیم، گفت: تورم بالا، وجود نقدینگی بیش از حد، استقراض دولت از بانک مرکزی در دوره‌های گذشته، نقدینگی که بانک‌ها ایجاد می‌کنند و غیره، همه از عوامل تاثیرگذار در افزایش قیمت‌ها است، حال اینکه همه این موارد‌ نادیده گرفته شود و ادعا شود که با تشکیل وزارت بازرگانی این مشکلات حل می‌شود، حرفی غیر منطقی است.

این کارشناس اقتصادی اضافه کرد: درواقع این استدلال که به دلیل نبود وزارت بازرگانی قیمت‌ها افزایش یافته است اصلا استدلال صحیحی نیست.

* سیاست‌گذاری تولید و توزیع کالا نباید متفاوت باشد

بهادرانی بیان کرد: تولید‌ فرآیند‌ است تا کالا بعد از تولید، توزیع و به دست مصرف کننده برسد، اینکه سیاست‌گذاری تولید با توزیع کالا متفاوت باشد و دو وزارتخانه به صورت مستقل بر هریک از این موارد تصمیم‌گیری کند، اقدام درستی نیست زیرا نبود هماهنگی میان تولید و توزیع شکل می‌گیرد.

* ناهماهنگی‌های میان تولید و تجارت موجب شد به دنبال ادغام وزارت بازرگانی برویم

وی تصریح کرد: زمانی که وزارت بازرگانی داشتیم ناهماهنگی‌های میان تولید و تجارت موجب شد به دنبال ادغام وزارت بازرگانی برویم، آن زمان همین نقص را داشتیم که وزارت بازرگانی را با وزارت صنعت یکی کردیم، حال دوباره می‌خواهیم به همان شرایط بازگردیم؟

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه یکپارچه‌سازی بین تولید و تجارت دارای اهمیت است، ادامه داد: معتقدم نیازی به تشکیل وزارت بازرگانی نیست البته باید روند اقدامات وزارت صمت در شرایط فعلی نیز بهتر شود.

* تمرکز وظایف و اختیارات بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی

بهادرانی درباره قانون «تمرکز وظایف و اختیارات بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی» بیان کرد: این قانون درحال حاضر در وزارت جهاد کشاورزی اجرا می‌شود و تصمیم‌گیری درباره کالاهای اساسی در وزارت جهاد کشاورزی صورت می‌گیرد. وقتی وزارت بازرگانی منحل شد، قسمتی از وظایف این وزارت خانه به جهادکشاورزی و قسمتی از وظایف به وزارت صمت سپرده شد البته بخش صمت پررنگ‌تر است.

وی ادامه داد: اجرای کامل این قانون و در کل حرکت یکپارچه تولید و تجارت بسیار مهم است، تولید و تجارت باید در یک چتر سیاست‌گذاری شود.

این کارشناس اقتصادی بیان کرد: ‌یک بار ما وزارت بازرگانی داشتیم و تصمیم گرفته شد که ادغام شود، دوباره بخواهیم این وزارتخانه را تشکیل دهیم، برای کشور ما که در شرایط تحریمی قرار دارد، اینگونه اقدامات، هزینه‌بر خواهد بود.

ارسال نظرات

نام

captcha

نظر شما